web counter

Boekpresentatie ‘Leven onder glas. Een eeuw glastuinbouw in Venlo en omgeving’

Eén van de eerste Venlose kassen van Driessen aan Louisenkamp in 1912. V.l.n.r.: Sef, Wiel, vader Jan Baptist, Nella en Sjaak Driessen.

Eén van de eerste Venlose kassen van Driessen aan Louisenkamp in 1912. V.l.n.r.: Sef, Wiel, vader Jan Baptist, Nella en Sjaak Driessen.

Op 13 november a.s. presenteert de Stichting Erfgoed Venlo ‘Leven onder glas. Een eeuw glastuinbouw in Venlo en omgeving.’ De avond vindt plaats in ‘De Bantuin’ aan het Pastoor Kierkelsplein 20, 5916 SW Venlo en is gratis toegankelijk. Het programma is als volgt opgebouwd:

  1. Inloop( 19.00 uur)
  2. Welkom en uitleg over de reden voor de uitgave van het boek (19.30 uur).
  3. Lezing ‘Herbestemming en behoud van agrarisch erfgoed’ door dhr. Gerard Hendrikx van Agrarisch Erfgoed Nederland (19.40 uur).
  4. Presentatie van het boek ‘Leven onder glas’ en overhandiging eerste exemplaar door Willem Vroom, voorzitter Stichting Erfgoed Venlo (20.25 uur).
  5. Pauze 20.30 – 20.50
  6. Interview door Adri Gorissen(Dagblad De Limburger) van tuinders Jan Soberjé (Horst) en Jan Hovens en Hay Jacobs (Venlo) over hun ervaringen in de glastuinbouw (20.50 uur)
  7. Afsluiting formele deel avond om 21.30, waarna nog gelegenheid bestaat om na te praten in de foyer van De Bantuin.

In de pauze kan het boek worden gekocht. Het boek behandelt de geschiedenis van de glastuinbouw in de regio, gaat in op de tegenstelling tussen Venlose gerdeneers en de boerentuinders, de enorme economische betekenis en spin off van de glastuinbouw voor de regionale economie, de problemen die tuinders het hoofd moesten bieden en de vele listen en innovaties, waarmee ze deze problemen te lijf gingen. Het boek is rijk geïllustreerd met door tuinders zelf aangereikt beeldmateriaal dat dateert van 1912 tot nu. Vanaf 14 november ligt het boek in de regionale boekhandels voor de winkelprijs van 19,95.  Tot 13 november kunt u het boek met korting kopen via deze link.